marți, 2 mai 2017

Economii... la economii!


          

  In general, este un lucru destul de dificil sa stai sa – ti contorizezi banii pe care ii cheltuiesti, si mai ales sa incerci sa faci si mici economii lunar. Plus, ca mai apar si cheltuieli neprevazute si astfel ajungi sa – ti bata vantul in portofel mai devreme decat ai fi crezut.

            De cate ori nu v – ati gandit sa faceti economii sau oamenii din jurul vostru de cate ori nu v – au intrebat daca faceti economii? Cel putin, eu unul m – am saturat de intrebarile acestea si m – am gandit sa fac ceva in privinta asta. Astfel ca m – am hotarat ca pentru o perioada de timp sa incerc sa fac economii... la economii, dat fiind faptul ca suma de care dispun in prezent nu este una foarte mare si de aceea trebuie sa incerc sa fiu cat mai calculat pentru a – mi putea permite vacanta la care visez pentru anul acesta.

            Navigand pe internet pentru solutii la problema mea de moment am descoperit: ”4 REGULI DE AUR PENTRU A FI SIGUR CA INTOTDEAUNA AI BANI DE AJUNS”, pe care am decis sa le impartasesc cu voi, poate unora vor fi chiar folositoare. Trebuie sa admit ca si eu am ales unele dintre aceste patru modalitati de a economisi.

1.    Metoda ”50/30/20”

Sursa
Aceasta prima metoda este destinata in general celor ce au un venit lunar stabil si care nu se gandesc sau cel putin, nu tin neaparat sa faca economii, dar totusi pentru a avea ceva pus separat pentru cheltuieli neprevazute, care pot aparea pe viitor, ei au urmatoarele alternative de distribuire a salariului sau bugetul lunar de care dispun:
 
-        50% pentru cheltuielile lunare de baza (chirie, facturi utilitati, mancare);
-        30% pentru lucruri mai putin importante, dar necesare (cablu, internet, haine);
-        20% pentru viitor (economii, cheltuieli neprevazute, cadouri, etc.).


2.    Metoda ”SIMPLA”

Aceasta varianta este ideala pentru cei care nu vor sa – si impuna niste limite stricte. De aceea se recomanda sa va impartiti bugetul in doua parti:
-        cheltuieli permanente (suma pe care o cheltuiesti pentru chirie, facturi, mancare, etc.);
-        alte cheltuieli (lucruri nu neaparat necesare, cum ar fi: cafenea, cinema, concerte, etc.).
 
Sursa

3.    Metoda ”BUGET DE BAZA”
 
Sursa
In general, aceasta metoda este ideala si se recomanda celor ce nu au un venit lunar fix, dar totusi doresc sa faca si ceva economii. Aceasta metoda este una dedicata celor ce au un salariu pe baza de comision. Dat fiind faptul ca suma de bani pe care o primesc, nefiind aceiasi de fiecare data, trebuie calculat un buget minim pentru fiecare luna, un buget de baza. Calculati – va cat cheltuiti pentru lucrurile necesare, asta insemnand: facturi, mancare,etc.,  iar diferenta de banii care va ramane, o puteti economisi pentru lucrurile pe care vi le doriti sau cheltuielile neprevazute care pot aparea pe parcurs. 
 
 
4.    Metoda ”BUGET SAPTAMANAL” 

Sursa
Metoda ideala pentru cei care raman fara bani cu mult inainte de a lua urmatorul salariu, dar care in acelasi timp isi doresc sa faca si economii.

Trebuie sa va calculati care vreti sa fie bugetul vostru lunar si cat de mult vreti sa economisiti. Suma lunara pe care v – ati stabilit – o apoi sa o impartiti pentru patru saptamani, astfel incat sa aveti un buget saptamanal pe care sa – l cheltuiti, insa depasirea limitei lunare pe care v – ati propus – o este pur si simplu interzisa.
 
In concluzie, imi doresc ca macar una dintre aceste metode folosite de catre mine sa va fie utile daca v-ati propus sa fiti mai calculati in ceea ce va priveste propriul buget sau mai ales, daca v-ati propus sa faceti economii. Sper sa realizati tot ce va doriti cu minim de cheltuieli si efort!
 
 
 
P.S. Enjoy your life!!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu